Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies .

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

cokupic.pl Opinie Sprzęt AGD AGD wolnostojące Zmywarki Bosch SPS 53E08EU
Bosch SPS 53E08EU
84% osób poleca
16% osób nie poleca

Bosch SPS 53E08EU

Producent: Bosch

4.16/5

Średnia ocena
według 32 opinii

Produkt rekomendowany

ckRank - Bardzo dobry

Najtańsza oferta

1334,99

Kup ten produkt na Ceneo

Kup ten produkt na Allegro

Opinie użytkowników

Ocena:

4/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: wiatraczki
Opinię dodano: 2011-12-25 04:30:51
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Bosch to Bosch
Jak na tę firmę przystało- produkt bardzo dobry i jak w tym przypadku- za niewielkie pieniądze.
Jak najbardziej polecam! Choć minusem jest to, iż krótki program jest niestety zbyt krotki, czego efektem są niedomyte naczynia. Można to rozwiązać jedynie poprzez program dluższy- ktory jednak wg mnie- jest za długi. Brakuje czasu mycia "pomiędzy".

Plusy

  • - cicha praca
  • - wiele ustawień

Minusy

  • - nie czyści dokładnie
Ocena:

4/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Anna
Opinię dodano: 2012-02-26 07:03:43
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarka Bosh 53E08EU
Ogólnie jestem zadowolaona zmywarka jest cicha i dobrze myje naczynia.Minusy to brak programu około 50min jest 30min albo już program ponad 2 godz. Brakuje mi jakiegoś sygnału że mycie się skończyło.

Plusy

  • - użyteczność
  • - wydajność
  • - cicha praca
  • - wiele ustawień
  • - spore możliwości

Minusy

  • - zbyt duża ilość niepotrzebnych programów
Ocena:

5/5

klient_sklepu_RTV_Euro_AGD
Autor: Klient sklepu RTV Euro AGD
Opinię dodano: 2012-01-14 14:56:19
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
pełen zachwyt
To moja pierwsza zmywarka i już ją uwielbiam :) Cicha, dobrze domywa. Program auto sam dobiera czas zmywania do stopnia zabrudzenia- rewelacja. Program półgodzinny też nieźle sobie radzi nawet z garnkami po obiedzie. Mała, ale można ją sprytnie załadować i umyć furę naczyń.

Plusy

  • - użyteczność
  • - łatwość załadowania
  • - cicha praca
  • - spore możliwości

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Violetta
Opinię dodano: 2013-10-14 14:01:43
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
jedna z najlepszych zmywarek.Polecam wszystkim którzy planują zakup nowej zmywarki.Spełnia moje wszystkie oczekiwania.

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - cena
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Lucjan
Opinię dodano: 2014-12-10 10:31:11
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Cicha i wydajna rewelacyjnie myje na najtanszym proszku robot. Radzi sobie nawet z mocno przypalonym tluszczem. Mimo malych rozmiarow miesci 9 kompletow. Regulowany gorny kosz tak ze zmieszcza sie nawet blachy do pieczenia.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Aneta
Opinię dodano: 2015-04-07 10:29:26
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
zmywarkę posiadam od niedawna, w 100% spełniła moje oczekiwania, wyjątkowo cicho pracuje a naczynia cudnie błyszczą ,polecam

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - cena
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Beata
Opinię dodano: 2015-04-30 23:42:50
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarka myje dokładnie, jest zgrabna, ładnie wygląda,łatwa w obsłudze. Zdecydowanie polecam i zachęcam do zakupu:)

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Dariusz
Opinię dodano: 2015-08-30 14:12:29
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Dobry produkt w rozsądej cenie. Cicha praca. Ładny wygląd. Prosta obsługa. Posiada wszystko co przydatne bez dodatkowych niepotrzebnych komplikacji.

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - cena
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Zdzisław
Opinię dodano: 2015-09-18 10:10:53
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Moja pierwsza zmywarka.Jestem zachwycony,kilka programów ułatwia zmywanie. Ślicznie wyglądają stare słoiki od kompotów przy wielokrotnym wykorzystywaniu.

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Andrzej
Opinię dodano: 2015-10-08 10:02:44
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Bardzo dobra zmywarka pod każdym względem. Estetyczny wygląd. Polecam.

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - cena
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Maria
Opinię dodano: 2015-12-15 19:33:26
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarka bardzo prosta w użyciu.Zmywa bardzo dobrze.
Dość cicho pracuje.W tej cenie spełniła moje oczekiwania.

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - cena
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Karolina
Opinię dodano: 2015-12-23 16:26:14
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarka bardzo dobrze chodzi. Wszystko działa jak należy. Jest bardzo prosta w obsłudze. Polecam

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Zofia
Opinię dodano: 2016-01-12 20:45:19
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Jestem bardzo zadowolona z tej zmywarki,jest cicha i super myje naczynia.Jest "zgrabna" i nie zajmuje dużo miejsca oraz ładnie się prezentuje :)

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - cena
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Minusy

  • brak
Ocena:

3/5

klient_sklepu_RTV_Euro_AGD
Autor: Klient sklepu RTV Euro AGD
Opinię dodano: 2011-11-11 13:29:34
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Może być...
Niestety ta zmywarka nie zaskoczyła mnie niczym szczególnym. Plusem jest to, że myje za mnie, a minusem jest jej wielkość i długość mycia. Jeśli miałbym miejsce w kuchni na większą- kupiłbym też Boscha, ale upewniłbym się, że ma krótki program ok. 45, 55 min ponieważ ta ma program 30min, który jest w stanie opłukać szklanki, a dłuższe trwają tu najkrócej 1hr20min(vario speed a bez vs nawet 2hr30min).

Plusy

  • - łatwość załadowania
  • - cicha praca

Minusy

  • - mało możliwości
  • - nie czyści dokładnie
  • - długo pracuje
Ocena:

1/5

klient_sklepu_RTV_Euro_AGD
Autor: Klient sklepu RTV Euro AGD
Opinię dodano: 2012-01-14 14:58:53
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Nic szczególego
Wydawać by się mogło, że po tej firmie można spodziewać się czegoś wyjątkowego. Niestety produkt nie zaskakuje niczym szczególnym. Bardzo miękka obudowa, która odkształca się pod niewielkim naciskiem. Zbudowana z prawie identycznych podzespołów co duuużo tańsze produkty konkurencji, a do tego made in China. Zmywa tak samo jak moja poprzednia zmywarka Bosch-a (która ma już 10lat) czyli przeciętnie, a wydawało mi się po tylu latach można by było coś więcej poprawić.Ta jakość zadowalała mnie 10 lat temu. Do tego szczerze wątpię czy ta zmywarka wytrzyma tyle lat bezwaryjnej pracy jak jej poprzedniczka - wydaje się być dużo bardziej delikatna. Ma jednak jedną zaletę - jest cicha.

Plusy

  • brak

Minusy

  • - nie czyści dokładnie
  • - długo pracuje
Ocena:

5/5

klient_sklepu_RTV_Euro_AGD
Autor: Klient sklepu RTV Euro AGD
Opinię dodano: 2011-09-30 12:31:34
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Bardzo pozytywna
Znakomita jak wszystkie produkty tej firmy (to już jest trzecia zmywarka którą kupiłem)! Bardzo cicha, możliwość połowy załadunku, no i klasa A+. Nie pozostaje nic innego jak tylko zarekomendować zakup tej zmywarki.

Plusy

  • - łatwość załadowania
  • - cicha praca
  • - wiele ustawień

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

szaliczek1990
Opinię dodano: 2014-03-19 16:04:53
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
rewelacja
Rewelacja! dobrze zmywa nie pozostawiając żadnych smug. Polecam w 100 %, nie zamieniłabym jej na żadną inną w świecie! Łatwa w obsłudze, wydajna, pojemna, same plusy dla niej!

Plusy

  • - użyteczność
  • - cicha praca
  • - spore możliwości

Minusy

  • brak
Ocena:

1/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: rode
Opinię dodano: 2012-05-15 12:43:58
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Odrqadzam
U mnie też padła pompa po 2 latach i 3 miesiącach użytkowania. Koszt naprawy 700-800 zł. Więc lepiej zastanowić się nad zakupem, tym bardziej, że są firmy, które dają możliwość przedłużenia gwarancji do 5 lat, jak choćby Ariston czy Indesit, a Bosch pozostaje tylko przy standardowej 2 letniej, co zrozumiałe skoro zmywarki Bosch psują się pomiędzy 2 a 3 rokiem użytkowania.

Plusy

  • brak

Minusy

  • - hałaśliwość
  • - słaba moc
Ocena:

1/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Gość
Opinię dodano: 2013-07-21 16:55:11
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
NIE KUPUJ BOSCHA ANI SIEMENSA
Nie polecam tej zmywarki ani tej firmy. Zmywarka miała przecieki na elementy elektroniki po roku użytkowania a poza tym niedomywała naczyń przy prawidłowym ułożeniu naczyń (chyba dysze fabrycznie pozatykane). Mam też pralkę i mikrofalę boscha i też wadliwe. Ogólnie do bani ta firma. Poza tym bosch i siemens to to samo (w chinach części robione tylko składane gdzie indziej) więc NIE POLECAM OBU FIRM.

Plusy

  • - cicha praca

Minusy

  • - słaba moc
  • - nie czyści dokładnie
  • - długo pracuje
  • - zbyt duża ilość niepotrzebnych programów
Ocena:

2/5

Opinię dodano: 2012-03-30 08:12:25

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarki marki Bosch
Nie kupujcie zmywarek marki Bosch. Ja niestety kupiłem sliczna i pracowała dobrze równo dwa lata i kilka dni - czyli tyle żeby się skończyła gwarancja. po czym zepsuła się pompa - koszt naprawy 700.00 zł . Duuuużao a to dlatego że podzespoły występują w modułch nienaprawialnych . Wystarczy że nawali drobny element a trzeba wymieniać cały moduł.To jest świadoma polityka - stosunkowo niska cena zakupu ale za to ceny częći zwalają z nóg . Więc powodzenia ....zqa dwa lata zobaczycie Ps od serwisanta słyszałem że podobną politykę prowadzi m.inn. Whirpool

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

Opinię dodano: 2012-05-04 02:35:06

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
BOSCH SPS 53E08 EU
Jeżeli ktoś uwierzył w bajeczki typu "zmywarka to oszczędność" to jest prawda ale niewielka. Owszem czas, i może wodę, i jest to wygoda, ale nie oszczędza energii i pieniędzy. Moje rachunki za prąd wzrosły po zakupie o około 30 zł za miesiąc, doliczę do tego tabletki, sól i nabłyszczacz (w sumie niepotrzebny). Na dodatek zmywarka nie okazała się wcale taka wspaniała, pomimo prób wszelkich ustawień programów, twardości wody, ilości nabłyszczacza (zawsze czytam dokładnie instrukcję), zmywarka sobie nie radzi, dodam że używam środków zalecanych przez producenta. Większość naczyń jest często niedomyta, ma zacieki metaliczne (nabłyszczacz) albo białe osady. Regulacja nie daje rezultatów. Jak chcesz wymyć szybko i dobrze garnki, szklanki itp to umyj w zlewie w 15 min w ciepłej wodzie z płynem, a efekt będzie lepszy od 2,5 godzinnego programu marki BOSCH.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

Opinię dodano: 2013-04-08 15:45:22

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Długo szukałam dobrej zmywarki, w końcu wybór padł na BOSH SPS 53E08EU. Postawiłam na markę. Ważne było, aby była cicha i w sumie jest. Jednak z jakości zmywania już nie do końca jestem zadowolona. Program szybki nie domywa, chodź naczynia nie są mocno zabrudzone, a dodatkowo zdarza się, że nie rozpuszcza tabletki do końca (Finish). Natomiast inne programy są bardzo długie (2,5h) Owszem można użyć systemu VarioSpeed który skraca program do ok godziny, ale efekt końcowy różny.
Ogólnie nie polecam. Poprzednią zmywarkę miałam mniej wiodącej firmy i byłam bardziej zadowolona.
Więc nie ma sensu przepłacać.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2012-01-06 02:55:12

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
BOSCH SPS 53E08EU
Jeżeli chodzi o mnie, to jestem bardzo zadowolony ze zmywarki tego typu. Zmywa bardzo dobrze, jest bardzo cicha i nieźle komponuje się w kuchni. W podstawie nóżki, które mają duży zakres regulacji, także spokojnie można ją dopasować do wysokości blatu. Jeżeli chodzi o zmywanie, to posiada szeroki zakres kombinacji ustawień i różne programy do różnego typu zabrudzeń. Świetnie radzi sobie z mocno przypalonymi i zaschniętymi naczyniami. Naprawdę polecam.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2012-02-10 15:04:04

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarka Bosch
Świetna zmywarka! Mam ją 3 tygodnie i jestem bardzo zadowolony. Pracuje cichutko i domywa bez problemu nawet bardzo przypalone garnki czy patelnie. Jedynie programy mogłyby być krótsze - ale pewnie coś kosztem czegoś.
Polecam

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

3/5

Opinię dodano: 2012-08-10 03:51:07

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Drzwi trzeszczą
Zakupiłem tę zmywarkę ale jestem rozczarowany marką. Miekka blacha, z boku były wgniecenia. Drzwi przy otwieraniu haczą o listwę pod drzwiami, jak w tandecie. Nie polecam.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2013-01-04 05:23:49

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zadowolony
Witam, poszukiwałem zmywarki w przedziale cenowym do ok. 1300zł, zastanawiałem się nad BEKO, Electrolux, Indesit, Bosch. Za Boschem przemawiała jakość wykonania oraz jej parametry - zużycie energii, wody.
Po kilkunastu myciach mogę śmiało stwierdzić, że nawet krótki program potrafi dobrze umyć zabrudzone naczynia. Aby skrócić czas zmywania pozostałych programów można włączyć funkcję Vario Speed.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

agito_pl_wyprz
Opinię dodano: 2013-03-01 00:44:02
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarka wolnostojąca Bosch SPS 53E08 EU
Polecam,zmywarka pracuje bez uwag,naczynia błyszczą,należy tylko pamiętać o dobrych tabletkach bo od nich wiele zależy!

Plusy

  • - użyteczność
  • - wydajność
  • - łatwość załadowania
  • - wiele ustawień

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

agito_pl_wyprz
Opinię dodano: 2013-03-07 02:26:02
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarka wolnostojąca Bosch SPS 53E08 EU
zmywarka wspaniała, doskonale się sprawdza w każdym programie nawet jeśli jest włączony przycisk połowa czasu zmywania. naczynia lśnią i są bardzo czyste. Nie miałem przekonania do firmy Bosch ale teraz jak na razie jest wspaniale. do tej pory miałem Elektroluxa i po dwóch latach padł programator, a teraz padł czujnik zalania.

Plusy

  • - użyteczność
  • - wydajność

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2013-05-20 14:30:07

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Zmywarka dla ludzi którzy umieszcza ją w swoim aneksie kuchennym i podczas zmywania będą chcieli oglądać telewizor w przyległym pokoju. Zapewniem, że domyje pożądnie naczynia a telewizor obejżycie bez regulowania głośności.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

Opinię dodano: 2013-09-18 14:15:34

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Bardzo poręczna, łatwa w obsłudze, domywa nawet na krótkim programie i z niższą temperaturą. Bardzo cicho pracuje, wręcz nie słyszę na początku, czy się włączyła. Dla większej rodziny za mała, dla dwóch osób zmywam co drugi dzień.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

agito_pl_wyprz
Opinię dodano: 2012-02-02 00:19:12
Opinia o Bosch SPS 53E08EU
Bosch SPS 53E08 EU
Na podstawie kilku dopiero zrealizowanych "zmywań":
Doskonała zmywarka, cicha Na podstawie - w porównaniu z kilkoma u znajomych, a zwłaszcza w porównaniu z moją poprzednią, kupioną w 2002.

Plusy

  • - użyteczność
  • - wydajność
  • - łatwość załadowania
  • - cicha praca

Minusy

  • - długo pracuje
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2012-01-09 04:00:59

od: 1334,99

Opinia o Bosch SPS 53E08EU
BOSCH SPS 53E08EU
Używam jej od kilku tygodni i powiem krótko : SUPER
Zmywa bardzo dobrze, jest cicha i wydajna. Jeśli ktoś pisze że zmywa niedokładnie może powiniem zmienić tabletki albo przeczytać instrukcję obsługi. Szeroki zakres programów otwiera przed użytkownikiem wachlarz możliwości. Jednym słowem polecam.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak