Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies .

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

cokupic.pl Opinie Sprzęt RTV Audio Kolumny i głośniki Jamo S 606
Jamo S 606
69% osób poleca
31% osób nie poleca

Jamo S 606

Producent: Jamo

4.09/5

Średnia ocena
według 32 opinii

Produkt rekomendowany

ckRank - Dobry

Najtańsza oferta

614,67

Kup ten produkt na Ceneo

Kup ten produkt na Allegro

Opinie użytkowników

Ocena:

5/5

dijo2
Autor:

dijo2

Opinię dodano: 2011-08-28 10:16:18
Opinia o Jamo S 606
Jamo S606
POLECAM !!! Firma jak zwykle wydała produkt wysokiej klasy. Kolumny prezentuja sie pięknie. Dźwięk czysty , bas też dobrze się sprawuje. Dobry produkt , za dobrą cenę . POLECAM !!!

Plusy

  • - atrakcyjny design
  • - dobra moc
  • - niezawodność
  • - łatwość podłączenia
  • - dobra jakość dźwięku
  • - cena
  • - jakość komponentów

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Timur18
Autor:

Timur18

Opinię dodano: 2011-12-18 12:32:12
Opinia o Jamo S 606
Polecam !!!
Doskonałe kolumny głośnikowe.Jakość dźwięku jest na bardzo wysokim poziomie.Ekskluzywne wykonanie charakteryzuje ten produkt i jego klasę.Zakupiłem te kolumny pół roku temu.Jestem z nich bardzo zadowolony.Naprawdę polecam każdemu kto lubi posłuchać doskonałej jakości dźwięku.

Plusy

  • - atrakcyjny design
  • - dobra moc
  • - łatwość podłączenia
  • - dobra jakość dźwięku

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: cezgaw
Opinię dodano: 2011-02-13 11:06:20
Opinia o Jamo S 606
Nowy wymiar dźwięku !!!!
Kolumny posiadam od kilku dni. Jestem nimi mile zaskoczony. Solidnie wykonane, przepiękny czarny kolor. W pokoju 25 m2 bez suba brzmią i tak rewelacyjnie. Miałem wcześniej Tonsile Mildtony. Służyły mi dobrze przez 20 lat. Jednak w Jamo odkryłem nowy wymiar dźwięku. Za tą cenę, mimo, iż szukałem nowych kolumn przez 3 miesiące, nie znalazłem nic lepszego. Polecam na 110%.

Plusy

  • - atrakcyjny design
  • - dobra jakość dźwięku
  • - cena
  • - jakość komponentów

Minusy

  • brak
Ocena:

1/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: wojciech
Opinię dodano: 2012-04-22 17:11:48
Opinia o Jamo S 606
posłuchajcie zanim kupicie
jakiś rok temu miałem okazję słuchać w dwu sklepach ...Ci co kupili i wstydzą się przyzanć że średni niewypał bronią się przed prawdą , piszą o korektorach i innych ustawieniach , dobry sprzęt gra bez takich dopalaczy, kolumny grają przeciętnie ludzie one kosztuja tylko 1100zł za parę mają boczny bas , to nie jest produkt hi - fi do muzyki i odsłuchu dla melomana to alternatywa dla budzetowych wyrobów innych producentów dla disco w domu i KD. Owszem grają i daja "czadu" umc umc kakafonia dźwięków, ale to wszystko.Broni je nieco wygląd i lepsza nazwa niż prism, voice kraft czy audiomega
.

Plusy

  • - atrakcyjny design

Minusy

  • - delikatność
  • - słaba moc
  • - kiepska jakość dźwięku
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Neo
Opinię dodano: 2012-08-13 00:18:33
Opinia o Jamo S 606
Jest dobrze
Długo poszukiwałem aż znalazłem. Kolumny które są na rynku z wyższej półki mają nazwany przez mnie metaliczny sopran. To właśnie te które są najbardziej tutaj chwalone. Może tak powinno być. Mi pasuje ten z Jamo. Pracują już prawie dwa lata i jest bardzo dobrze. Polecam bo to dobra inwestycja. Ale konieczny odsłuch w salonie. Bass nie jest najmocniejszy ale po wsparciu przez sub Jamo jest bardzo dobrze.

Plusy

  • - atrakcyjny design
  • - dobra moc
  • - łatwość podłączenia
  • - dobra jakość dźwięku
  • - cena

Minusy

  • brak
Ocena:

1/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: fredi
Opinię dodano: 2012-04-20 19:14:01
Opinia o Jamo S 606
cienkie jak zupa z papierka
planowałem kupno kolumn słuchałem w salonach 2 ( a potem już w dwu zupełnie innych bo ciekawszy asortyment ) mówię ze interesują mnie duże kolumny ... Proponowano od razu jamo s 606 czasem magnat supreme , po chwili gdy w czasie rozmowy okazało się ze mam kilka stów więcej i mam oczekiwania co do detali i czystości i ładnego basu okazywało się że jamo to tylko ładna skrzynka przedstawiano mi kilka innych modeli droższych raptem 300-500złktóre grały nieporównywalnie lepiej wysokie niskie potężne ukierunkowane, przestrzeń dynamika , przewrotnie pytałem co z tamtymi jamo , a no wie pan ktoś to musi kupić jak nie ma wymagań i kasy a lubi się pokazać...ogólnie kakafonia dźwięku i ładny stend do np. kwiatka.

Plusy

  • - atrakcyjny design

Minusy

  • - kiepska jakość dźwięku
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Piotrek
Opinię dodano: 2010-11-23 18:58:34
Opinia o Jamo S 606
JAMO S 606
Kolumny naprawdę warte polecenia dobry sopranik fajnie sobie cykają oraz basik mocny i głęboki mam je ustawione bocznymi głośnikami do ścian a wszystko napędza to amplituner Denon DRA-365RD

wcześniej miałem Tonsile Fenix grały dobrze ale JAMO to jest to polecam w tym progu cenowym do 1300 zł. za komplet chyba nic lepszego się nie wychaczy a wygląd słupów robi wrażenie na każdym

Plusy

  • - atrakcyjny design
  • - dobra moc
  • - niezawodność
  • - łatwość podłączenia
  • - dobra jakość dźwięku

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: erminux
Opinię dodano: 2011-07-30 09:36:12
Opinia o Jamo S 606
Świetne głośniki - przyzwoita cena
Mam te kolumny od ponad pół roku. Teraz współpracują z Denonem PMA-710a. Powiem jedno: dobry przetwornik C/A (choćby Denon BMP-1611) i jestem w niebie. Kolumny mam postawione na kolcach - ubywa im dudnienia z i tak potężnego basu. Zaleta sparowania z Denonem z serii PMA będzie łatwa możliwość regulacji niskich i wysokich tonów przy podłączeniu bi-wiring (oddzielne podłączenie niskich i wysokich tonów) - bo kolumny mam ustawione ok. 70cm od ścian bocznych głośnikami niskotonowymi na zewnątrz - wtedy, żeby zredukować bas w muzyce skręcam go dosłownie na 20%, natomiast przy filmach podkręcam na ok 60% i jest idealnie. Scena zadziwiająco dobrze zbudowana także przy filmach (choć to tylko stereo). Jak na rozmiary mojego pokoju (ok. 20m2) sprawdzają się super (jak na ten przedział cenowy).

Plusy

  • - atrakcyjny design
  • - dobra moc
  • - niezawodność

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Krystian91
Opinię dodano: 2012-08-20 16:29:44
Opinia o Jamo S 606
Poprostu Jamo !
Kupiłem je ponad 2 lata temu. Na początku grają delikatnie ale wyraźnie. Po "rozegraniu" się mogę powiedzieć że bas jest głęboki , soprany wyraźne i co najważniejsze nie "piszczą i syczą" jak inny sprzęt z tego przedziału ceny. Gorąco polecam;)

Plusy

  • - atrakcyjny design
  • - dobra moc
  • - niezawodność
  • - łatwość podłączenia
  • - dobra jakość dźwięku

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2009-01-14 10:29:40

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
Rewelacja
Miałem kupic wharfedale 9.5 ale czytając recenzje na audiostereo postanowiłem w ciemno kupic s606.
Powiem jedno Rewelacja!!!
Miałem poprzednio jamo s408,słuchałem JBL balboa,wspomniane wharfedale ale s606 w porównaniu to mistrzostwo dżwięku jak za tę cenę.Piękny bas,nie rozmywający się,sprężysty,szybki i nie rozlewa sie nawet przy bliskim ustawieniu przy scianie jak to miało miejsce w tanszych jamo.Soprany to poezja,MOZNA SIĘ DELEKTOWAC ich jakością,zero piachu,sa krystaliczne.Nawet średnie tony jak na tę cenę grają dobrze. No ten wygląd,wykonanie jest The Best,wyglądająjak kolumny nie z tego przedziału cenowego a przynajmniej na 2 razy drozsze.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2009-03-10 10:54:14

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
Świetne stereo
Kupiłem te kolumny wraz z amli Yamaha RX-497, zestaw po prostu jest świetny, nie znam się na sprzęcie nie jestem tez audiofilem ale przesiadłem się z SONIAKA kino d, + Altusy 200 i mogę powiedzieć wprost, że Altusy to jedno wielkie dudnienie i piszczenie (głowa boli !!), teraz mam super dźwięk stereo. Dzieki temu zestawowi odkryłem nowy wymiar muzyki, wszystkie cd przesłuchałem na nowo :-) do tego ładnie wyglądają no i pasują do mebli.
Uwaga miałem spory problem z ustawienie, teraz stoją w odległości 3m skierowane głośnikami basowymi do siebie,
Duża zaleta to kolce w zestawie a WADA to na kolcach są bardzo wywrotne

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2009-04-16 09:11:27

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
jamo s606
Mam te dwa maleństwa podłączone do denona 700 (wzmacniacz + cd) i powiem jedno POEZJA! Za taką cenę nikt nigdy nie znajdzie lepszych kolumn! Naczytałem się opinii, że kolumny do kina domowego itd itp. Jednak kupiłem (trochę z braku funduszy- spłukałem się kupując rewelacyjnego denona) i przekonałem się, że przy odpowiednim ustawieniu (2 dni dmuchania, chuchania i obchodzenia się jak z jajkiem- bardzo ciężkim jajkiem;)) te głośniki zagrają REWELACYJNIE! Nic dodać nic ująć.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2010-01-04 09:10:18

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
Jamo S 606
Mam je podpięte kabelkami 2x4 mm Da Vinci do Onkyo 805 + DVD 504. Dzwięk jaki potrafią z siebie wydobyć (po kilku miesięcznym wygrzewaniu) jest naprawdę bardzo dobry - dużo łagodnieszy i cieplejszy niż w dniu zakupu. Przed kupem słuchałem wiele innych marek - większość na ONKYO (na marginesie fajnie brzmiały Klipsch RF-52 - 2 x droższe), ale w tej cenie żadne inne ich nie pobiły. Przy bardzo dobrze nagranym materiale muzycznym potrafią człowieka postawić w stan osłupienia. Znaczacą różnicę w dzwięku usłyszałem po zmianie zwykłego koaksila na Profigold OxyPure PGD4000. Kolumny mają bardzo dobrze kontrolowany i szybki bas, który może nie schodzi, aż tak nisko (jak np. w Magnatach Quantum v6...) ale i tak jest na przyzwoitym poziomie. Kawałki typu C-Block, Nana, Delerium, itp. grają rewelacyjnie - zakup suba jest wg mnie zbędny. Średnica jest OK, a wysokie przy muzyce elektonicznej (np. Laserdance) to poezja. Budują dobrą scenę dzwiękową - otwartą i dokładną (o której MIRAGE OMNI 550 - kolumna sporo droższa może pomarzyć) Pomijając już jakość wykonania przy której większość kolum 2 x droższych może się schować - zdecydowanie polecam do ONKYO.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

3/5

Opinię dodano: 2012-03-30 08:12:19

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
słuchajcie przed kupnem !
Planowałem kupic skuszony opiniami i …Kolumny dość atrakcyjne wizualnie i na tym koniec , słuchałem u kolegi na wzmacniaczu yamaha i Cd tej firmy z jamo S 606 hałas i tyle brak detali, dobre na imprezę porównywalne z Artusami 300 choć te altusy lepsze wysokie. Wybrałem się do salonu i to samo porazka zastanawiam się miedzy monitor audio MR4 a Maestro S droższe o ok. za komplet200- 300zł ale mają się jamo do nich jak kupa do twarogu . Nie kupujcie tych jamo w ciemno chyba że wcześniej mieliście mikrowieżę..

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

2/5

Opinię dodano: 2012-03-30 08:12:31

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
wrażenie
Dlaczego mam wrażenie że są osoby które mylą Jamo z nazwy czy wyglądu z tannoyem, JBL, i trianglem (chodzi mi o tańsze wyroby jamo oczywiście s 506, s 606 ) które są kupowane dla ..." urody" i hałasu jakie wytwarzaja przy próbach grania;)? - grają bardzo przeciętnie żeby nie powiedzieć słabo - od tak za 500 - 600 zł...
piszę jako meloman i słuchacz tych kolumn u zakochanego w 606 znajomego który powoli ale uczciwie widzi ich wady lub brak zalet w ich podstwawowej funkcj jakiej nie spełniają .

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

3/5

Opinię dodano: 2012-04-16 03:40:33

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
jaka cena taka jakość
wiedziony ciekawością jamo i koniecznością zakupu nowych głośników do dużego pokoju przy okazji odsłuchów w jednym ze sklepów poprosiłem o podłączenie ich pod wzmacniacz i cd ( interesowały mnie kolumny do 1700zł za parę) zaskoczeniem było choć po zastanowieniu już nie bo są one do kupienia od 1100 zł rozbieżność miedzy niezłą jakością wykonania, a kiepską jakością muzyki wydobywającej się z kolumn bo niestety nie grającej. Łomot zero precyzji środkai góry dynamika co najwyżej średnia. Mniemam że dobra do rytmów umcumc gdzie liczy się bas i hałaśliwośćnie precyzja i czystość muzyki.Moja ocena 4 minus jak za tą kasę jeśli mamy 200-500zł więcej wybór staje się spory a jamo s 606 jest za nawiasem podejrzanych ;)

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

Opinię dodano: 2012-03-30 08:12:11

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
euforia ? ale nie po zakupie !
Ci co kupili i wstydzą się przyzanć że to taki średni niewypał bronią się przed prawdą przed samym sobą , piszą o korektorach i innych ustawieniach , dobry sprzęt gra bez takich dopalaczy, kolumny grają przeciętnie ludzie one kosztuja tylko 1100zł i mają boczny bas , to nie jest produkt hi - fi do muzyki i odsłuchu dla melomana to alternatywa dla budzetowych wyrobów innych producentów dla disco w domu i KD. Owszem grają i daja "czadu" jak niektóre za 2 tyd ale to wszystko.
Przestańcie powtarzac to jamo to jamo , jamo to nie klipsch , tringle czy B&W .

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

Opinię dodano: 2012-04-09 02:32:04

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
Wygląd to nie wszystko
Męczyłem się z nimi 2 lata i w końcu się poddałem. Ładnie wyglądają i na tym kończą się ich zalety. W KD i przy muzyce typu Depeche Mode czy Alphaville jeszcze dają radę. Ale jakakolwiek próba w kierunku rocka to już jeden wielki hałas, basy buczą, średnica odjeżdża w nieznanym kierunku i to by było na tyle. Wprawdzie fani twierdzą, że jak się je ustawi odpowiednio daleko od czegokolwiek i da się odpowiednio dużo prądu........ i jak na końcu zamieni na inne kolumny ;-) to jakoś to wszystko gra.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2010-03-23 10:58:52

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
Najlepsze w swojej cenie - Rewelacja
Stosunek jakość/cena nota 11/10. Za takie pieniądze jest to najlepsza propozycja na rynku.
Grają rewelacyjnie - w swojej klasie cenowej trudno znależć odpowiednik a jestem przekonany że są lepsze od niejednej kolumny z wyższej półki cenowej. Zdecydowanie polecam.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

3/5

Opinię dodano: 2012-03-30 08:12:40

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
marketingowy produkt.
jamo serią S z jednej strony zrobiło sobie sporo złego bo 506 i 606 grają zwyczajnie kiepsko ( w odróżnieniu od drogich modeli ) z drugiej strony wyglądem i wyjątkowo niską ceną sprawiły że są dostępne dla młodych ludzi kupujących swoją pierwszą wiekszą wieżę i słusznie lub nie cieszących się z zakupu. Od tak ładnie zapakowana kiepska zabawka.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

4/5

Opinię dodano: 2012-12-24 07:29:01

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
ida na wygląd
planowałem zakupić kolumny do 1500zł o niezbyt dużej kubaturze odsłuchiwałem rózne firmy choć w jednym ze sklepów panowie uparli się na jamo w tym przedzile gotówki comiałem .podrążyłem trochę temat okazało się że dokładając ok 150- 200zł za parę poza wyglądem s 606 mozna mieć też fajny dźwięk i pokazali model jamo s718 i s 608 i uwierzcie warto zrezygnować z frontowego ( lekko kiczowatego lakierku- jak dla mnie ) na rzecz lepszego dźwięku bo do tego zostały stworzone.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

3/5

Opinię dodano: 2012-03-30 08:12:43

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
dziwna kolumna i sprzedacy
planowałem kupno kolumn słuchałem w salonach 2 ( a potem już w dwu zupełnie innych bo ciekawszy asortyment ) mówię ze interesują mnie duże kolumny ... Proponowano od razu jamo s 606 czasem magnat supreme , po chwili gdy w czasie rozmowy okazało się ze mam kilka stów więcej i mam oczekiwaniaco do detali i czystości i ładnego basu okazywało się że jamo to tylko ładna skrzynka przedstawiano mi kilka innych modeli droższych raptem 300-500złktóre grały nieporównywalnie lepiej wysokie niskie przestrzeń dynamika , przewrotnie pytałemco ztamtymi jamo odpano bo wie pan ktoś to musi kupić jak nie ma wymagań i kasy a lubi się pokazać...

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2013-01-18 07:11:19

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
Jamo S606
Mam je od 3 tygodni zestawione z Yamahą 550. Kupiłem je po ponad półrocznej analizie rynku, wywiadach ze sprzedawcami i odsłuchowcami. Potwierdzała się opinia, że są to rewelacyjne głośniki za przyzwoite pieniądze.
Uważam je za trafny wybór.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

2/5

Opinię dodano: 2013-10-18 10:15:04

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
miałem ostatnio okazję przy okazji akcji promocyjnej posłuchac mn jamo 606 i najtańsztch 426, cóż wygląd i wykonanie za tę cenę to nawet 5na5 ( s606) natomiast dźwięk mocno zdegradowany ze sporymi brakami -średnica, góra , i bardzo niejednorodny dół, tzn bas, także 606 (od 426 nie wymagam bo to gratisy do KD ). Mile zaskoczyły mnie niedrogie 506, 607 i droższe znowej serii.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2010-10-05 16:40:57

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
obiektywnie
Te głośniki można podzielić na dwie kategorie; Jakość wykonania +cena i brzmienie
To pierwsze rewelacja,ciężko będzie znależć taki odpowiednik na rynku, z tą drugą gorzej
kolumny idą w stronę basu i jest on zdecydowanie podkreślony,miękki lekko rozciągnięty
Średnie powinny być teoretycznie niezłe (dwa głośniki i korektory fazy)ale nie są
Wysokie są na minimum poprawne
W związku z powyższym brakuje im szczegółowości i detaliczności ,wokalu .Ci co zrobią zmianę na inne głośniki,na pewno drozsze usłysza różnice i słabe punkty.
przy ograniczonym budżecie nie ma się co zastanawiać tylko brać a wymagania i tak rosną z czasem!
miękkie granie bez pisku i dudnienia

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2012-07-20 03:32:41

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
realnie o Jamo S606
W swojej klasie cenowej są wspaniałe. Po pierwsze są estetyczne, zgrabne i atrakcyjne stylistycznie. Jakieś tam Klipsche za ileś tam tysięcy wyglądają przy nich jak średniowieczna beczka z galeonu i zagracają pokój. Po paru piwach z Klipschami poczujesz się jak w piwnicy, a z Tonsilami jak na śmietniku w kartonach. Ale mnie oczywiście w głośnikach interesuje bardziej dźwięk niż wygląd. Dźwięk w swojej klasie cenowej dają super. Dobry sopran, to można uzyskać z byle jakiej pierdziawki, ale dobry bas jest przywilejem porządnych kolumn. Jamo 606 mimo niezbyt dużych i do tego pojedynczych głośników basowych (średniaki są podwójne) dają super bas, mocny, czysty i pełny. Tonsile Altusy dają dobry bas dopóki nie posłuchasz Jamo 606. Tonsile grają basem jak z kartonu i jak wyżej wspomniałem tak też wyglądają. Jamo S606 są też podatne na czyste i ponadnormalne wyciąganie pasm wszelkimi korektorami. To jest ich niezaprzeczalne zaleta. Każdy "Herc", którego Ci brakuje wyciągniesz se dziesięć razy bardziej korektorem. Ale trzeba do tego mieć słuch i umieć obsługiwać korektor, no i oczywiście go dobrać. Tylko laicy nie słyszący nic i nie wiedzący, co to equalizer bredzą, że dobra kolumna gra "na goło" bez żadnych dodatkowych korekcji. To ja zapytuję, po co didżejom korektory na 31 pasm? Bo oni czują muzykę, rozumieją zasadę działania korektora i do tego umieją go podłączyć i zestroić do konkretnego nagrania. To tak jakbyś miał autem jeździć zawsze 50 km/h. Bzdura. Po osiedlu jeździsz 20 km/h, po mieście 60km/h, a na autostradzie ile fabryka dała. Tak jest również muzyką. Korekcję pasm robisz nawet do jakości nagrania i wycinasz szumy, nie mówiąc już o podbiciu basu, czy sopranu. Chcesz posłuchać nastrojowej piosenkarki, to wyciągniesz sopran, chcesz poczuć łomot to podbijesz bas. Ten sam kawałek w zależności od nastroju raz posłuchasz z basem, a raz bez itp. Po to jest korektor moi kochani niedouczeni pseudoaudiofile. A teraz do brzegu. Jamo S606 grają ogólnie świetnie. Wydobywają zarówno ciężki pełny łomot, jak i sopranową studyjną scenę ale dużą rolę odgrywa tu sprzęt towarzyszący oraz wielkość, kształt i umeblowanie pomieszczenia. Ja używam Jamo S606 ze starym wzmacniaczem stereo bez subwoofera (subwoofer, to nowoczesna ściema w celu obniżenia kosztów dla kin domowych i kolumn ołówkowych, jamo 606 mają przecież swoje solidne subwoofery 8 cali w każdej po jednym) oraz z equalizerem 2 x 15 pasm i dostaję od dźwięku wszytko, czego trzeba i to za tysiąc złotych, gdy inne gorsze głośniki kosztują kilka tysięcy.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2011-05-09 02:40:52

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
nie wiem kto pisze te opinie
ja właśnie dziś sie ich pozbyłem, owszem wyglądaja super, jak mało jakie, ale na tym ich zalety sie kończą, z ampli KD gały poprostu słabo, do muzyki to sie nie nadawało, poprostu nie były wyraziste jak dla mnie, basu też ni ebyło za dużo, po miesiącu dozbierałem kase i kupiłem jamo sub 300 - super sprzęt. Kolumny to tak jak mówie do KD sie nadaja, z jakimś wzmacniaczem stereo nie miałem przyjemności sprawdzać. teraz przerzuca sie na STX :) Pozdrawiam i mam nadzieje, że nikogo nie uraziłem

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2011-10-17 02:47:43

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
KOSMOS JAMO S 606
Mam je od wczoraj ... Jestem pod wielkim wrażeniem a już wiele głośników słyszałem w życiu.. .
A co dopiero będzie jak pochodzą z pól roku i sie porządnie wygrzeją..ZESTAW STEREO.
SUB.. wog.. nie potrzebny.. Kolumny posiadają piękną barwę dynamicznego sprężystego soczystego niskiego basu ..
Ustawione na kolcach głośnikami basowymi do siebie. i naprawdę potrafią zrobić wrażenie jak i w dole tak i w górze..
Super przestrzeń.. podłącząne 2 x 4,2 kw.

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

Opinię dodano: 2011-11-21 03:01:19

od: 614,67

Opinia o Jamo S 606
Jamo S606 dają radę!!!
Doskonałe kolumny za tą cenę - praktycznie najlepsze na rynku (słuchałem kilku modeli w studiu odłuchowym m.in. najnowszy designerski zestaw TONSIL PULSE)!!! Przesiadłem się na nie z najlepszych kilka lat temu kolumn TONSIL SCHERZO 200 i.... stwierdziłem że TONSILe "nie grają"... Różnica dźwięku jest niesamowita!!! W tonach najniższych JAMO schodzi niżej bez dudnienia i głuchego "łupania", tony średnie były jednak lepsze w Tonsilach (można delikatnie skorygować we wzmaku) i na koniec tony wysokie przetwarzane z dużą precyzją i odpowiednim nasileniem. Dzięki tym kolumnom usłyszałem wreszcie różnicę między oryginalnym materiałem z płyty CD a jej kopią w MP3 (192 KBPs) :-) Kolumny pracują u mnie w zestawie KD i nie wymagają woofera (choć przy bardzo małej głośności trochę bass zawodzi). Ważne jest ich ustawienie - koniecznie głośnikami niskotonowymi nazewnątrz i wolne miejsce naokoło ok 0,5 m, wtedy bass wymiata :-)

Plusy

  • brak

Minusy

  • brak
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Grzegorz
Opinię dodano: 2011-04-28 09:27:25
Opinia o Jamo S 606
Jamo S606
Naprawdę fajnie brzmiące kolumny, wielkim plusem jest głośnik basowy. Dosyć ciężkie (jeśli się nie mylę, obie kolumny ważą ponad 50kg); U mnie chodzą z Denonem DRA-545RD i jestem naprawdę bardzo zadowolony z brzmienia.

Plusy

  • - dobra moc
  • - niezawodność
  • - łatwość podłączenia
  • - dobra jakość dźwięku
  • - atrakcyjny design
  • - cena

Minusy

  • brak
Ocena:

3/5

matys-m
Autor:

matys-m

Opinię dodano: 2009-11-11 14:17:38
Opinia o Jamo S 606
Jamo S 606
Jamo S 606 to ciekawy zestaw w swojej cenie wykonany dość dobrze. Głośniki te są nie za dobrze dobrane ze sobą ponieważ jako całość słabo się sprawdzają. Nie podoba mi się zamontowany z boku głośnik niskotonowy który i tak jest za mały.

Plusy

  • - atrakcyjny design
  • - cena

Minusy

  • - kiepska jakość dźwięku
Ocena:

3/5

FatalOCZ
Autor:

FatalOCZ

Opinię dodano: 2009-10-18 19:50:19
Opinia o Jamo S 606
Kolumny Jamo
S 606 to średnio udany produkt jamo. kolumny grają kiepsko, brakuje basu i trochę wysokich tonów. To nie to do czego przyzwyczaiło nas Jamo. Do tego dochodzi kiepski design. Jedyne co ratuje te kolumny to cena.

Plusy

  • - cena

Minusy

  • - nieatrakcyjny design
  • - kiepska jakość dźwięku