Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies .

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

cokupic.pl Opinie Telefony i akcesoria Smartfony Nokia 808 PureView
Nokia 808 PureView
90% osób poleca
10% osób nie poleca

Nokia 808 PureView

Producent: Nokia

4.68/5

Średnia ocena
według 31 opinii

Produkt rekomendowany

ckRank - Świetny

Najtańsza oferta

1535,00

Kup ten produkt na Ceneo

Kup ten produkt na Allegro

Opinie użytkowników

Sortuj wg
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Gość
Opinię dodano: 2013-01-23 17:02:29
Opinia o Nokia 808 PureView
Świetny telefon
Telefon jest super. Działa bardzo szybko, aparat jest elegancki, obudowa wykonana solidnie. Nie zawiesza się, nie ma problemów z obsługiwaniem żadnych programów. Jest super

Plusy

  • - pojemność
  • - kompatybilność
  • - szybkość
  • - atrakcyjny design
  • - długa żywotność baterii
  • - software
  • - niezawodność
  • - odpowiednie wymiary
  • - świetne parametry
  • - silny sygnał
  • - dobra rozdzielczość
  • - dużo funkcji
  • - optymalna wyrazistość dźwięków
  • - duży wyświetlacz
  • - gwarancja
  • - dobry aparat fotograficzny
  • - funkcjonalny gps
  • - świetny odtwarzacz mp3
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Dawid
Opinię dodano: 2012-12-18 22:57:58
Opinia o Nokia 808 PureView
telefon
świetny telefon jednocześnie aparat. fajne funkcje jak odtwarzacz fm, tryb samochodowy. pomimo wielu otwartych aplikacji telefon nie zacina się
.

Plusy

  • - cena
  • - szybkość
  • - długa żywotność baterii
  • - dobry aparat fotograficzny

Minusy

  • - ciężki
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Tuner
Opinię dodano: 2013-09-20 21:49:21
Opinia o Nokia 808 PureView
Telefon wygląda elegancko, ekran ma prawdziwą głębię czerni i nawet po ustawieniu 50% jasności wyświetlacza w słoneczny dzień widać wszystko jak na dłoni. Tylny panel nie ma tendencji do zbierania odcisków palców, za to przednie szkło już tak. 808 dobrze leży w dłoni, a jego waga jak dotąd mi nie przeszkadzała. Bateria na włączonej synchronizacji danych (domyślnie w telefonie) trzyma 1 dzień, a po wyłączeniu transmisji i używaniu telefonu około godziny dziennie do różnych czynności trzyma do pięciu dni. Wynik zaskakujący. Dopiero po włączeniu nawigacji bateria szybko się kończy, co nie powinno dziwić. Nawigacja jest dopracowana i bezpłatna, sprawnie działa nawet w trybie offline. Wcześniej używałem telefonu z androidem 4.04 i muszę przyznać, że Symbian Belle wizualnie wygląda bardzo podobnie. System jest szybki, ale już kilka włączonych większych aplikacji potrafi go zawiesić. Co do aparatu - jakość zdjęć jest bardzo zadowalająca i dorównała najlepszym kompaktom. Po kupnie tego telefonu sprzedałem swoją cyfrówkę, która kosztuje na dzień dzisiejszy ponad 1000 zł (Canon 310 HS). Zdjęcia są bardzo podobnej jakości, jednak w Nokii stanowczo brakuje stabilizacji wideo. Dźwięk w nagranych filmikach jest na wysokim poziomie i zasługuje na pochwałę. Niestety minus za tryb makro. Minimum 15 cm od fotografowanego przedmiotu. Jakość dźwięku zarówno na głośniku jak i słuchawkach bez najmniejszych zastrzeżeń. Minusem w tym przypadku jest brak możliwości przewijania utworów bez odblokowania klawiatury. Do minusów zaliczę jeszcze przeglądarkę internetową, korzystanie z internetu na pewno nie jest przyjemnością.
Po zainstalowaniu wszystkich aktualizacji, a także interesujących nas brakujących dodatkowych aplikacji telefon sprawuje się bardzo dobrze. Polecam ten telefon!

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - stosunek jakości do ceny
  • - bateria
  • - Aparat
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd
  • - ekran
  • - nawigacja

Minusy

  • - przeglądarka internetowa
  • - tryb makro
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: olsence
Opinię dodano: 2013-05-12 10:57:16
Opinia o Nokia 808 PureView
Telefon/aparat niszowy, polecam zakup wszystkim wąchającym się,aparat robi rzeczywiście rewelacyjne zdjęcia, sprawdza się w codziennym użytkowaniu a gps nokii jest niezastąpiony jako że telefon mamy zawsze pod ręką. W sklepie nie znajdziemy multum aplikacji - nie ma co na to liczyć, telefon ciężki ale dzięki temu bardzo dobrze leży w reku a plastikowa obudowa jest bardzo solidnie wykonana.

Plusy

  • - cena
  • - łatwość użycia
  • - pojemność
  • - łatwość obsługi
  • - niezawodność
  • - optymalna wyrazistość dźwięków
  • - duży wyświetlacz
  • - dobry aparat fotograficzny
  • - funkcjonalny gps
  • - świetny odtwarzacz mp3

Minusy

  • - marna rozdzielczość wyświetlacza
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Jan
Opinię dodano: 2013-07-11 21:11:23
Opinia o Nokia 808 PureView
Super telefon nie zawiesza się, jak inne tego typu telefony aparat to extra klasa w telefonach i oto mi chodziło w tym telefonie, polecam

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - cena
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Szymon
Opinię dodano: 2013-10-01 18:03:05
Opinia o Nokia 808 PureView
Świetny aparat, duży wyświetlacz lecz troche niska rozdzielczość. Solidnie wykonana, dosyć masywna ale dobrze leży.

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - stosunek jakości do ceny
  • - Aparat
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Adrian
Opinię dodano: 2013-10-14 14:30:29
Opinia o Nokia 808 PureView
Potrzebowałem dobrego aparatu i kamery hd, które mógłbym zabrać wszędzie. Ten sprzęt jest dokładnie tym czego szukałem. Bardzo dobra jakość, długi czas działania baterii i dzięki temu że jest to telefon, mam go przy sobie zawsze, gdy pojawia się okazja zrobienia ciekawego zdjęcia.

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - jakość zdjęć
  • - czas baterii
  • - intuicyjny, szybki system

Minusy

  • - mniej dodatkowych aplikacji pod symbiana
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Natalia
Opinię dodano: 2013-11-12 15:25:04
Opinia o Nokia 808 PureView
Polecam ze względu na aparat- robi super zdjęcia. Menu jest dziecinnie proste w obsłudze. Jak dla mnie największym minusem jest to że szybko pada bateria, jeśli robimy zdjęcia.

Plusy

  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania

Minusy

  • - cena
Ocena:

5/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Sebastian
Opinię dodano: 2013-11-12 18:31:03
Opinia o Nokia 808 PureView
Nokia 808 jest najlepszym telefonem z jakim miałem do tej pory do czynienia. Wykonana jest z bardzo dobrej jakości materiałów. Na "żywo" wygląda o wiele lepiej niż na jakichkolwiek zdjęciach i grafikach. Leży pewnie w dłoni, pod warunkiem, że użytkownik przyzwyczai się do jej ciężaru i zlokalizuje środek ciężkości urządzenia. System Symbian Belle działa płynnie, bez jakichkolwiek zacięć czy też zawieszeń i lagów. Wyświetlacz jest bardzo jasny i czytelny nawet w pełnym słońcu. Jeżeli chodzi o jego rozdzielczość, to dopiero przy przeglądaniu stron internetowych w dużym powiększeniu wychodzi to, że jest ona słabsza niż w innych smartfonach. W użytkowaniu codziennym zupełnie tego nie widać. Super rzeczą są darmowe mapy i nawigacja działające bardzo płynnie i w miarę dokładnie. Jeżeli chodzi o funkcje aparatu fotograficznego i jakość robionych nim zdjęć, to jest po prostu bajeczna. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest przycisk spustu migawki znajdujący się na ściance bocznej. Dzięki niemu obsługa aparatu jest bardzo wygodna. Jedynym minusem jaki zauważyłem jest to, że w całej Polsce nie można dostać oryginalnego etui Nokia CC-3046 dedykowanego do tego modelu telefonu. Nie ma też innego poza tym etui godnego polecenia, po którego założeniu telefon nie straciłby na funkcjonalności.

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd
Ocena:

4/5

uzytkownik_anonimowy
Autor: Henryk
Opinię dodano: 2013-11-24 17:08:53
Opinia o Nokia 808 PureView
ogólnie telefon spełnił moje oczekiwania.jakość rozmów ,aparat,tryb głośnomówiący bardzo dobre. na minus słaba bateria i to że czasami się zawiesza

Plusy

  • - wysoka jakość wykonania
  • - cena
  • - stosunek jakości do ceny
  • - spełnia oczekiwania
  • - wygląd

Podsumowanie opinii o Nokia 808 PureView

  • 77%
    Użytkowników dało ocenę 5/5
  • 16%
    Użytkowników dało ocenę 4/5
  • 3%
    Użytkowników dało ocenę 3/5
  • 3%
    Użytkowników dało ocenę 2/5
  • 0%
    Użytkowników dało ocenę 1/5

Plusy

  • - spełnia oczekiwania (52%)
  • - wysoka jakość wykonania (49%)
  • - wygląd (49%)

Minusy

  • - cena (17%)
  • - Na tą chwilę nie stwierdziłem. (4%)
  • - przeglądarka internetowa (4%)

 

Ceny w sklepach ceneo

Oferty allegro

Opis produktu

Nokia 808 PureView działa pod kontrolą Symbiana Belle i została wyposażona w aparat o imponującej wielkości matrycy – 41 megapikseli. Nie oznacza to jednak, że zdjęcia robione smartfonem będą w tak ogromnej rozdzielczości, bowiem matryca w tym modelu jest wykorzystywana do „ulepszania” zdjęć w maksymalnej rozdzielczości 9 megapikseli. W 808 PureView zastosowano także obiektyw Carl Zeiss, co w połączeniuw z matrycą gwarantuje doskonałą jakość zdjęć i filmów Full HD kręconych za pomocą smartfonu.

PureView działa dzięki procesorowi ARM 11 o taktowaniu zegara 1,3 GHz oraz ma do dyspozycji 16 GB wbudowanej pamięci na dane, którą można rozszerzać za pomocą slotu na karty microSD. Nokia 808 również wyposażona została w wyjście HDMI dzięki czemu możemy podłączyć smartfon do telewizora HD, ponadto zastosowano w niej moduły Wi-Fi i NFC oraz microUSB.

Telefon ma 4-calowy wyświetlacz AMOLED z technologią ClearBlack o rozdzielczości 640 x 360 pikseli i waży 169 gram. Zdecydowano się także na sprzętowy klawisz spustu migawki, za pomocą którego możemy również szybko włączyć aparat.

  • Wbudowany aparat cyfrowy: 41 Mpix
  • System operacyjny: Symbian OS
  • Ekran dotykowy: Posiada ekran dotykowy
  • GPS: Posiada GPS
  • Obsługiwane karty pamięci: Obsługuje karty pamięci
  • Rodzaj klawiatury: Klawiatura ekranowa
  • Kolor: Biały
  • Popularne modele i serie: Nokia 808 PureView